<-- Αρχική Σελίδα
 
Χατζηδημητρίου Σοφία

Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια B.Sc., Pg. Cert., Pg. Dip., M. Clin. Sc

Μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας 
Υψηλάντου 44, Κολωνάκι , 115 21, Αθήνα.
ΤΗΛ:  210 72 94 032,  6936 49 44 50   
E-mail: sophia_chatzidimitriou@yahoo.com

 

Εκπαίδευση (Education)
1992 Cambridge Board of Examinations, Certificate of Proficiency in English.
1993

Τμήμα Γλώσσας Βρετανικού Συμβουλίου, Πλατεία Κολωνακίου, Αθήνα. Συμπλήρωσα επιτυχώς 100 ώρες εκπαίδευσης στην διδαχή της Αγγλικής Γλώσσας.

1993

Göethe Institut, Zertificat Deutsch als Fremdsprache.

1994 Institut Français d’ Athènes, Certificat d’ Études Supérieures.
1995 -1998 Πανεπιστήμιο του Κέντ στο Κάντερμπερυ (UKC), Κάντερμπερυ, Κέντ. Πτυχίο Ψυχολογίας (B.Sc.).
1998 -1999

«George Turle House», Ψυχιατρικό Τμήμα Παίδων και Οικογενειακής Θεραπείας, Δημόσιο Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας (NHS) στο Ανατολικό Κέντ, Κάντερμπερυ, Κέντ. Δίπλωμα στην Οικογενειακή Θεραπεία. Παρακολούθησα μια σειρά 10 δύωρων εβδομαδιαίων σεμιναρίων στην Οικογενειακή/Συστημική Θεραπεία που έλαβαν χώρα στο Πανεπιστήμιο του Κέντ και οργανώθηκαν από το άνωθι Ψυχιατρικό Τμήμα.

1998-2000

Πανεπιστήμιο του Κέντ στο Κάντερμπερυ (UKC), Κάντερμπερυ, Κέντ. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία. Το πρόγραμμα σπουδών συμπεριλάμβανε ακαδημαϊκή μελέτη κειμένων μεγάλων Ψυχαναλυτών όπως και μια Θεραπευτική/Εμπειρική εβδομαδιαία Ομάδα.

2000 -2004

Πανεπιστήμιο του Κέντ στο Κάντερμπερυ (UKC), Κάντερμπερυ, Κέντ. Κλινικό Μάστερ Επιστημών στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία (M.Clin.Sc.). Το πρόγραμμα σπουδών συμπεριλάμβανε κατά τα 3 πρώτα έτη ακαδημαϊκές σπουδές και από το δεύτερο έτος μέχρι και τη διεκπεραίωση του προγράμματος πρακτική με ασθενείς διαφόρων ψυχικών παθήσεων υπό συνεχή εβδομαδιαία Ψυχαναλυτική εποπτεία. Επίσης, προϋπόθεση για την εκπαίδευση ήταν η προσωπική θεραπεία κατά τη διάρκεια του προγράμματος και μέχρι αυτό να ολοκληρωθεί επιτυχώς.

2003 -2004

Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης (IGA), Λονδίνο. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ομαδική Ανάλυση. Εβδομαδιαίες διαλέξεις από κορυφαίους Λέκτορες και Αναλυτές Ομάδων και συμμετοχή σε Θεραπευτική Ομάδα.

 

Εκπαιδευτικά σεμινάρια
2005 Ομιλία και Εποπτεία του Έρβιν Γιάλομ. Εταιρεία Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας, Πολεμικό Μουσείο και Αιγινήτειο Νοσοκομείο, Αθήνα.
2004 Συμπόσιο της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας: Κλινικοθεωριτική Προσέγγιση των Οριακών Ασθενών. Αμφιθέατρο Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», Αθήνα.
2004 Προβλητική Ταύτιση: Επιστροφή στο Μέλλον. Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία, Ένωση Ξένων Ανταποκριτών, Αθήνα.
2004 -2005

Σειρά Σεμιναρίων με Τίτλο: «Κατάθλιψη: Θεωριτική και Κλινική Ψυχαναλυτική Προσέγγιση». Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας, Αθήνα.

2004

Σειρά Δέκα Τρίωρων Σεμιναρίων στην Εκμάθηση Διεξαγωγής και Ανάλυσης Προβολικών Τέστ Διερεύνησης Προσωπικότητας (T.A.T & C.A.T). Υπεύθυνη Σεμιναρίου: Φούλα Μπαταγιάννη, Παγκράτι, Αθήνα.

2004

Το Σώμα στην Ψυχανάλυση και η Γέννηση της Φαντασίωσης. Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας, Αθήνα.

2004

5ο Ψυχαναλυτικό Δελφικό Συμπόσιο. Σώμα και Πνεύμα: Κινούμενοι μακριά από το Δυϊσμό. Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία, Δελφοί.

2004 Ναρκισσιστικά Προβλήματα στο Μοίρασμα Χώρου. Ινστιτούτο της Ψυχανάλυσης (IPA), Λονδίνο.
2004 Κακά Αντικείμενα και Τί Κάνουμε με Αυτά: Το Ίδρυμα της Μέλανι Κλάιν, Λονδίνο.
2004 Αντικείμενο και Άλλος: Ινστιτούτο της Ψυχανάλυσης (IPA), Λονδίνο.
2004

Σαμπίνα Σπίλραϊν: Η Ζωή, η Εργασία της, και η Επιρροή της στους Γιούνγκ και Φρόϋντ: Ινστιτούτο της Ψυχανάλυσης (IPA), Λονδίνο.

2004

Ζωντανή Ψυχαναλυτική Εποπτεία από τη Γαλλία στα Αγγλικά; Αντρέ Γκρίν, Φρανσουά Λεβί, Μαρί-Ελέν Μπρούς, και Φιλίπ Πορέ: Ινστιτούτο Μοντέρνας Τέχνης (ICA) και CONFER, Λονδίνο.

2003

Παρουσίαση από τον Άντονι Στάντλεν του Καθηγητή Τόμας Σάζ: Επί της Ψυχοθεραπείας: Κολέγιο Ρίτζεντς, Λονδίνο.

2003

Η Επιρροή του Πένθους στους Ψυχοθεραπευτές και στην Εργασία τους με τους Πελάτες τους: Σύνδεσμος Ανθρωπιστικών Ψυχολόγων και Ψυχοθεραπευτών (AHPP): Κολέγιο Ρίτζεντς, Λονδίνο.

2003

Η Σύνδεσή Μας με Ιδέες: Μία Απόπειρα για τη Λύση της Βεντέτας μεταξύ Ψυχανάλυσης και της Θεωρίας του Μπόλμπυ: Ινστιτούτο της Ψυχανάλυσης (IPA), Λονδίνο.

2003 Εισαγωγή στην Ομαδική Ανάλυση: Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης (IGA), Λονδίνο.
2003 Τρόμος και Πόλεμος: Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης (IGA) και Τάβιστοκ, Λονδίνο.
2003 Φιλοσοφία και Ψυχανάλυση: Ινστιτούτο Ψυχανάλυσης (IPA), Λονδίνο.
2003

Άμυνες και οι Ρίζες τους στις Σχέσεις: «Η Ανθρωπότητα Αδυνατεί να Αντέξει την Πραγματικότητα» (΄Ελιοτ): Κοινότητα των Αναλυτικών Ψυχολόγων (Γιουγκιανή Σχολή), Λονδίνο.

2003 Εθισμός: Η Κατανόησή του και Δουλειά με Θεραπευτικές Ομάδες: Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης (IGA), Λονδίνο.
2002

Συναίσθημα, Σκέψη, και Διάλογος σε Ομάδες. Η Μεγάλη Ομάδα: Οργανισμός Ψυχαναλυτικών και Ψυχοδυναμικών Θεραπευτών του Κάντερμπερυ (CCOPPP), Πανεπιστήμιο του Κέντ, Κάντερμπερυ.

2002

Ναρκισσισμός – Η Εστία Παθολογίας του Διαταραγμένου Ασθενούς: Οργάνωση Ψυχαναλυτικών Ψυχοθεραπευτών του Δημοσίου Συστήματος Υγείας (NHS) της Μεγάλης Βρετανίας (APP). Ινστιτούτο Βρετανικής Αρχιτεκτονικής, Λονδίνο.

2002

Πράξη ή Σκέψη: Θεραπευτικές Προσεγγίσεις στην Ασυγκράτητη Βία και στην Έλλειψη Ισχύος. Βρετανικός Σύνδεσμος Ψυχοθεραπευτών (BAP), Λονδίνο.

2002 Ερωτικοποίηση Γεγονότων και Φαντασίας. Ινστιτούτο της Ψυχανάλυσης (IPA), Λονδίνο.
2002 Ψυχαναλυτικές Διερευνήσεις στον Κινηματογράφο: Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης (IGA), Λονδίνο.
2001

Μυστικισμός και Ψυχανάλυση. Οργανισμός Ψυχαναλυτικών και Ψυχοδυναμικών Θεραπευτών του Κάντερμπερυ (CCOPPP), Πανεπιστήμιο του Κέντ, Κάντερμπερυ.

2001 Οι Επιρροές των Σχέσεων μεταξύ Αδελφών: Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης (IGA), Λονδίνο.
2001

«Κατ’ Αρχήν, Ου Βλάψεις»: Πρόληψη Επαγγελματικής Εκμετάλλευσης και Κακοποίησης στην Ψυχοθεραπεία. Οργανισμός Ψυχαναλυτικών και Ψυχοδυναμικών Θεραπευτών του Κάντερμπερυ (CCOPPP), Πανεπιστήμιο του Κέντ, Κάντερμπερυ. 

2001

Δουλεύοντας με την Ερωτική Μεταβίβαση και Αντιμεταβίβαση. Οργανισμός Ψυχαναλυτικών και Ψυχοδυναμικών Θεραπευτών του Κάντερμπερυ (CCOPPP), Πανεπιστήμιο του Κέντ, Κάντερμπερυ. 

2001 Συμβολική Σκέψη και Αισθητική Εμπειρία. Βρετανικός Σύνδεσμος Ψυχοθεραπευτών (BAP), Λονδίνο.
2001

Ψυχοθεραπεία και ο Κοινωνικός Κόσμος. Βρετανική Ψυχολογική Κοινότητα (BPS) – Τμήμα Ψυχοθεραπείας, Λονδίνο.

2000

Συνέδριο στην Ψυχοθεραπεία Παίδων: Κρατώντας τις Ισορροπίες. Οργάνωση Ψυχαναλυτικών Ψυχοθεραπευτών του Δημοσίου Συστήματος Υγείας (NHS) της Μεγάλης Βρετανίας (APP), Λονδίνο. 

2000

Ψυχοθεραπεία και Τραύμα: Οργανισμός Ψυχαναλυτικών και Ψυχοδυναμικών Θεραπευτών του Κάντερμπερυ (CCOPPP), Πανεπιστήμιο του Κέντ, Κάντερμπερυ. 

1999 9ο  Ευρωπαϊκό Συνέδριο στην Εξελικτική Ψυχολογία. Σπέτσες.
1998 Το Ετήσιο Συνέδριο Λονδίνου του 1998: Βρετανική Ψυχολογική Κοινότητα (BPS), Λονδίνο.
1997 Παγκόσμιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο «Ψυχοθεραπεία στην Ευρώπη, Τάσεις και Πρακτικές», Αθήνα.
1994 Παγκόσμιο Συνέδριο «Ηθική κι Ελευθερία: Συνεχείς Αλλαγές και Οικογενειακή Θεραπεία», Αθήνα.
Επαγγελματική εμπειρία
2001 -2004

«Laurel House», Ψυχολογική Υπηρεσία Ενηλίκων, Δημόσιο Σύστημα Υγείας (NHS) και Κοινωνικής Πρόνοιας της Μεγάλης Βρετανίας στο Ανατολικό Κέντ, Κάντερμπερυ, Κέντ. Εργάστηκα ως Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια, βλέποντας ασθενείς 2 φορές την εβδομάδα στα πλαίσια της εκπαίδευσής μου στο Πανεπιστήμιο του Κέντ, υπό εβδομαδιαία εποπτεία.

2001 -2003

«Mount Zeehan» Τμήμα Στήριξης Ατόμων με Εθισμό στο Αλκοόλ, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο «Saint Martins», Δημόσιο Σύστημα Υγείας (NHS) και Κοινωνικής Πρόνοιας της Μεγάλης Βρετανίας στο Ανατολικό Κέντ, Κάντερμπερυ, Κέντ. Εργάστηκα για 2 χρόνια ως εκπαιδευόμενη Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια με άτομα που είχαν προβλήματα εξάρτησης κυρίως στο αλκοόλ. Είχα εβδομαδιαία Ψυχαναλυτική εποπτεία.

2003

Μετάφραση, «Χαμένες Ψυχές και Τραυματισμένα Σώματα: Ψυχανάλυση των Διαστροφών», του Ντέιβιντ Μόργκαν. Μετάφραση και επιμέλεια του εν λόγω Ψυχαναλυτικού Κειμένου από Αγγλικά στα Ελληνικά με σκοπό την παρουσίασή του σε Ψυχαναλυτικό Συνέδρειο στην Κύπρο.

1999 -2004

«Castleside Clinic» Τμήμα Ψυχιατρικής Παίδων, Εφήβων και Οικογενειών, Δημόσιο Σύστημα Υγείας (NHS) της Μεγάλης Βρετανίας στο Ανατολικό Κέντ, Ντόβερ, Κέντ. Εργάστηκα ως Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια Ενηλίκων σε αυτή την Κλινική Παίδων, Εφήβων και Οικογενειών, βλέποντας σε δυαδική θεραπεία κυρίως Γονείς και Εφήβους. Συγχρόνως, συμμετείχα σε διαγνωστικές συνεδρείες, καθώς και διεύθυνα συνεδρείες Οικογενειακής/Συστημικής Θεραπείας, και Θεραπευτικές Ομάδες. Οι θεραπείες ήταν συνήθως βραχείες λόγω των αναγκών του Δημοσίου Τομέα με εξαίρεση κάποια περιστατικά που η ομάδα έκρινε χρήσιμο να εμπλακούν σε μακρόχρονη Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία. Τέλος, οργάνωνα εκπαιδευτικά σεμινάρια για την Κλινική στα πλαίσια ενδοεκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης, καθώς και για μαθητευόμενους φοιτητές που περνούσαν χρόνο στην κλινική με σκοπό να αποκτήσουν κάποια εμπειρία στο χώρο.

1999 -2000

«Μatch» Τράπεζα Νοσηλευτών και Νοσοκόμων, «Laurel House», Κάντερμπερυ, Κέντ. Εργάστηκα ως Ψυχιατρική Νοσηλεύτρια, κάνοντας βάρδιες κυρίως στο τοπικό Ψυχιατρείο («St. Martin’s»), αλλά φρόντισα και Ψυχιατρικούς ασθενείς στο Γενικό Νοσοκομείο του Κάντερμπερυ (K&C Hospital).

1998 -1999

«Cherry-Tree House» Τμήμα Ψυχιατρικής Παίδων, Εφήβων και Οικογενειών, Δημόσιο Σύστημα Υγείας (NHS) της Μεγάλης Βρετανίας στο Ανατολικό Κέντ, Φόκστον, Κέντ. Εργάστηκα εθελοντικά σε αυτή την Κλινική Παίδων, Εφήβων και Οικογενειών. Οι ασχολίες μου συμπεριλάμβαναν κυρίως δύο εβδομαδιαίες Ψυχοθεραπευτικές Oμάδες για μητέρες και έρευνα γύρω από το Attachment Theory (Μπόλμπυ).

1997

Ψυχιατρική Πτέρυγα Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, Αθήνα. Παρακολούθησα εθελοντικά κάποιες διαγνωστικές συνεδρείες, ομάδες εποπτείας και συζήτησης ασθενών, με σκοπό να αποκομίσω κάποια εμπειρία στο χώρο, δεδομένης της πρόθεσής μου να ακολουθήσω σπουδές εκπαίδευσης στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία. Η εμπειρία μου εκεί ήταν υπό την εποπτεία του Διευθυντή, Κου Ε. Τσεμπελίκου.

1991

Οργανωτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Αγώνων Κολύμβησης, 1991, Ολυμπιακό Στάδιο, Καλογρέζα, Αθήνα. Εργάστηκα ως Διερμηνέας και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

1991

Οργανωτική Eπιτροπή Μεσογειακών Αγώνων, 1991, Τέννις, Καλογρέζα, Αθήνα. Εργάστηκα στη Γραμματεία του Κέντρου Πληροφόρησης και Υποδοχής των Αθλητών.

 

Συμμετοχή σε Επιστημονικές Εταιρείες και Οργανισμούς
  • Μέλος του Οργανισμού Ψυχοθεραπευτών της Μεγάλης Βρετανίας (UKCP).
  • Μέλος της Οργάνωσης Ψυχαναλυτικών Ψυχοθεραπευτών του Δημοσίου Συστήματος Υγείας (NHS) της Μεγάλης Βρετανίας (APP).

  • Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχαναλυτικών Ψυχοθεραπευτών (EFPP).
  • Μέλος του Οργανισμού Ψυχαναλυτικών και Ψυχοδυναμικών Θεραπευτών του Κάντερμπερυ (CCOPPP). 
  • Μέλος της Βρετανικής Ψυχολογικής Κοινότητας (BPS).
  • Μέλος της Οργάνωσης Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας σε Άτομα που Μιλούν Άλλες Γλώσσες (TESOL).
Διακρίσεις
Υποτροφία για τις Σπουδές μου στη Μεγάλη Βρετανία. Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης. 

 

Παρούσα κατάσταση & Επαγγελματικά Ραντεβού
Εργάζομαι ιδιωτικά ως ψυχαναλύτρια - ψυχοθεραπεύτρια. Διεύθυνση Ιατρείου:  Υψηλάντου 44, Κολωνάκι , 115 21, Αθήνα.