ΣΚΡΕΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ MD, ISS, EAES ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ  www.skrekas.net

700 επιτυχημένες περιπτώσεις (2003-2009)

 

Γιάννης 

37 ετών, Δημόσιος υπάλληλος. Βάρος 184 κιλά, ΒΜΙ= 64 kg/m2.  

Ο Γιάννης εμφάνιζε υπνική άπνοια, παθολογική καμπύλη σακχάρου, υπέρταση και υπέφερε από χρόνιο πόνο στη μέση. Απελπισμένος από τις αναρίθμητες δίαιτες, το 2004 υπεβλήθη σε γαστρική παράκαμψη μακράς έλικας. Ενάμισυ χρόνο μετά ο Γιάννης έφθασε στα 83 κιλά. Σήμερα ζυγίζει 86 κιλά και είναι κλινικά υγιής.

"Έχασα 98 κιλά χωρίς να το καταλάβω! Σάκχαρο, πίεση, πόνοι στη μέση είναι πιά παρελθόν! Δε θυμάμαι ποτέ να ήμουν καλύτερα."

Νικολέττα

23 ετών, φοιτήτρια. Το βάρος της ήταν 138 κιλά με ΒΜΙ= 51 kg/m2. Η Νικολέττα ήταν παχύσαρκη από παιδί. Το 2004 υπεβλήθη σε γαστροπλαστική. Σήμερα ζυγίζει 69 κιλά, ζεί έντονα και δεν θέλει να θυμάται τον παλιό της εαυτό.

"Πέταξα από πάνω μου 70 άχρηστα κιλά! Μπορώ πλέον να διασκεδάσω όπως θέλω και να διεκδικήσω ότι μου αξίζει!"

 


Μπάρμπυ

26 ετών, ιδιωτική υπάλληλος. Ένα κορίτσι γεμάτο ζωντάνια, μείον 50 κιλά. Ταλαιπωρημένη από αναρίθμητες δίαιτες που κατέληγαν με μαθηματική ακρίβεια στο ίδιο αποτέλεσμα, η Μπάρμπυ υπεβλήθη σε γαστρικό by-pass το 2003.

"Ποτέ πιά δίαιτα! Μόνο και μόνο γι αυτό, θα πήγαινα άλλες δέκα φορές χειρουργείο!"

 


Μαίρη

23 ετών, σπουδάστρια. Εμφάνιζε παχυσαρκία από την παιδική της ηλικία. Κάποια στιγμή έφθασε τα 138 κιλά με ΒΜΙ= 53 kg/m2. Το 2004 υπεβλήθη σε γαστροπλαστική sleeve. Σήμερα ζυγίζει 65 κιλά και ζεί μια απόλυτα φυσιολογική ζωή.

"Πετάω! Πάντα έκανα όνειρα για το μέλλον. Τώρα ξέρω πως μπορώ να τα πραγματοποιήσω!"

 


Παναγιώτης

37 ετών, Δημόσιος υπάλληλος. Έπασχε από Υπέρταση και υπερλιπιδαιμία. Με Βάρος 182 κιλα και ΒΜΙ= 50 kg/m2  

ο Παναγιώτης αποφάσισε να χειρουργηθεί όταν εμφάνισε ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο. Ο καρδιολόγος του τον ενθάρρυνε στην απόφαση. Το 2005 υπεβλήθη σε γαστρική παράκαμψη μακράς έλικας. Σήμερα ζυγίζει 94 κιλά και είναι κλινικά υγιής, με φυσιολογική αρτηριακή πίεση και τιμές λιπιδίων αίματος.

"Νιώθω μια απίστευτη ενεργητικότητα! Απολαμβάνω εμπειρίες που πριν ήταν απαγορευμένες για μένα."

 

Στέλιος

Μου ζητήθηκε να καταθέσω την εμπειρία μου σαν ένας πρώην παχύσαρκος που με τη βοήθεια της χειρουργικής κατάφερα να διώξω 70 παραπανίσια κιλά. Ακούστε λοιπόν την ιστορία μου...Είμαι 29 ετών και το ύψος μου είναι 1,72. Υπήρξα παχύσαρκος απο τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Στα 20 μου χρόνια το βάρος μου κυμαινόταν μεταξύ 100-120 κιλών. Πάντα προσπαθούσα να χάσω βάρος ή τουλάχιστον να ελέγχω την κατάσταση με δίαιτες.. Όμως κάποια εποχή που «ξέσπασα» έφτασα στα 150 κιλά. Η αυτοπεποίθεση και η ψυχολογία μου έφτασαν στο ναδίρ. Ήμουν 28 ετών και αδυνατούσα να χαρώ αυτά που η ζωή προσφέρει σε ένα νέο άνθρωπο. Βρισκόμουν στο περιθώριο, χωρίς καμία ελπίδα. Ήμουν σίγουρος ότι μια ακόμα επίπονη δίαιτα θα είχε τα ίδια απογοητευτικά αποτελέσματα με τις προηγούμενες. Είναι λίγο πολύ γνωστές οι εμπειρίες με τις δίαιτες... Ακόμα κι αν κατάφερνα να χάσω 20 ή 30 κιλά, πράγμα που φάνταζε εξαιρετικά δύσκολο, δε θα σταματούσα να είμαι παχύσαρκος. Έπρεπε να βρω μια δραστική λύση. 

Τότε άκουσα για τις νέες δυνατότητες της χειρουργικής στη θεραπεία  της παχυσαρκίας.  Έψαξα αμέσως να βρω κάποιο ειδικό για να με ενημερώσει σχετικά με τα αποτελέσματα και τους κινδύνους των χειρουργικών επεμβάσεων. Ήρθα σε επαφή με τον χειρουργό μου κο Γ. Σκρέκα. Την απόφασή μου την πήρα μπροστά στον καθρέφτη. Αυτός που έβλεπα έπρεπε να ζήσει σαν φυσιολογικός άνθρωπος. Πήγα στο χειρουργείο με αισιοδοξία, γεμάτος προσδοκίες. Όλα πήγαν καλά και μπορώ να πω ότι τα πράγματα ήταν πολύ πιο εύκολα απ’ ότι περίμενα. Η επέμβαση με εφοδίασε με ένα σημαντικό εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα να χάσει κανείς πολλά κιλά, αρκεί να ακολουθήσει ορισμένες οδηγίες. Το στομάχι μικραίνει και ο κορεσμός έρχεται με πολύ λίγη τροφή.Το γεγονός αυτό με βοήθησε να αντιμετωπίσω πλέον διαφορετικά την υπόθεση του φαγητού. Ακολούθησα πιστά τις οδηγίες του γιατρού και το χάσιμο των κιλών άρχισε! Μετά τα πρώτα 30 κιλά το αποτέλεσμα ήταν εμφανέστατο. Κάποιες ενοχλήσεις στη μέση και η κόπωση που ένιωθα συνήθως, ήταν κιόλας παρελθόν. Ξεκίνησα μετά από πολλά χρόνια να γυμνάζομαι χτίζοντας γρήγορα το νέο μου σώμα. Στην περίοδο της μεγάλης αλλαγής, αντιμετώπισα και κάτι που ποτέ μου δεν περίμενα. Πολλοί από τους γνωστούς δεν με αναγνώριζαν ενώ κάποιοι άλλοι με κοιτούσαν περίεργα σαν να με μελετούσαν. Αισθανόμουν βέβαια υπέροχα ακούγοντας τα συγχαρητήριά τους για την αλλαγή μου, όμως η διστακτικότητα που διέκρινα στη συμπεριφορά τους με έκανε να νιώθω αμήχανα. Ένιωθα ότι ήμουν κάποιος άλλος που έπρεπε να μάθει τον κόσμο απ’ την αρχή. Η διαφορά στην εμφάνισή μου ήταν τόσο μεγάλη και έγινε τόσο γρήγορα, που ακόμα και σήμερα 14 μήνες μετά την επέμβαση δεν έχω ακόμα συνηθίσει να ζώ με τον "καινούριο μου εαυτό". Σήμερα νιώθω μια απίστευτη ενεργητικότητα και απολαμβάνω εμπειρίες που πριν ήταν απαγορευμένες για μένα. Απολαμβάνω το γεγονός ότι φορώ ρούχα medium και μπορώ να ντύνομαι όπως θέλω, κάτι που πριν δεν είχα τολμήσει ούτε καν να ονειρευτώ. Πριν την επέμβαση η μόνη διασκέδαση που επέτρεπα στον εαυτό μου ήταν το φαγητό. Σήμερα ακόμα και στο φαγητό είμαι πιο εκλεκτικός. Σ’ όλους τους φίλους και φίλες που διαβάζουν την ιστορία μου, έχω να πω τελικά τα εξής: Αυτή η επέμβαση ήταν για μένα η πιό μεγάλη απόφαση της ζωής μου. Μου έδωσε την ευκαιρία να γυρίσω σελίδα, να ζήσω φυσιολογικά και να ανακαλύψω τον πραγματικό μου εαυτό.  

ΣΤΕΛΙΟΣ Χ. - ΙΟΥΛΙΟΣ 2004 


  

Τάσος

33 ετών, ελεύθερος επαγγελματίας. Μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες δίαιτας που τελικά ανέβασαν το Βάρος του στα 132 κιλά, ο Τάσος αποφάσε να χειρουργηθεί. Το 2005 με ΒΜΙ= 40 kg/m2 υπεβλήθη σε γαστροπλαστική sleeve. Σήμερα ζυγίζει 84 κιλά και αισθάνεται πραγματικά ευτυχής.

"Γλύτωσα από το άγχος. Οι δίαιτες μου είχαν γίνει εφιάλτης! Έχασα 48 κιλά χωρίς προσπάθεια. Μακάρι να το είχα αποφασίσει νωρίτερα.

 


Κατερίνα

28 ετών. Με Βάρος 187 κιλά και ΒΜΙ= 68 kg/m2 η Κατερίνα εμφάνιζε αμμηνόρροια, πολυκυστικές ωοθήκες, υπερτρίχωση, υπερλιπιδαιμία και αρχόμενο σακχαρώδη διαβήτη. Το 2004 υπεβλήθη σε γαστρική παράκαμψη μακράς έλικας. Σήμερα είναι κλινικά και εργαστηριακά εντελώς υγιής και το βάρος της είναι πλέον 75 κιλά.

"Ευχαριστώ πρώτα το Θεό γι αυτό το δώρο! Νιώθω και είμαι υγιής, η ζωή μου άλλαξε ριζικά.. Και οι επαγγελματικές μου προοπτικές το ίδιο. Δεν με αντιμετωπίζουν πια με προκατάληψη και ρατσισμό, κάτι που παλιά βίωνα καθημερινά."

 


Περικλής

36 ετών, Δημόσιος υπάλληλος.  Με Βάρος 148 κιλα και ΒΜΙ= 48 kg/m2, ο Περικλής εμφάνισε σακχαρώδη διαβήτη. Το 2004 υπεβλήθη σε γαστρική παράκαμψη μακράς έλικας. Από τον 1ο κιόλας μήνα το σάκχαρό του ήταν φυσιολογικό. Σήμερα ζυγίζει 77 κιλά. Αισθάνεται απόλυτα υγιής και γυμνάζεται τακτικά.

Έχασα 71 κιλά χωρίς κόπο. Θεραπεύτηκα από το διαβήτη σε μια εβδομάδα! Απαλλάχτηκα απο δίαιτες και χάπια. Εκείνο όμως που απολαμβάνω σήμερα πιό πολύ είναι ότι μπορώ ξανά να αθλούμαι!"

 


Ζαμπία

36 ετών με Βάρος 140 κιλα και ΒΜΙ= 54 kg/m2. Η Ζαμπία εμφάνισε διαβήτη και υπέρταση και ήταν αναγκασμένη να παίρνει φάρμακα. Το 2005 υπεβλήθη σε γαστρική παράκαμψη μακράς έλικας. Σήμερα ζυγίζει 76 κιλά και είναι κλινικά υγιής. Δεν χρειάζεται πιά αντιυπερτασικά, ενώ ο διαβήτης θεραπεύθηκε.

"Για πρώτη φορά στη ζωή μου νιώθω απόλυτα φυσιολογική! Απολαμβάνω το γεγονός ότι μπορώ να ντύνομαι όπως θέλω, κάτι που πριν δεν είχα τολμήσει ούτε καν να ονειρευτώ."