ΣΚΡΕΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ MD, IFSO, EAES ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

ΤΗΛ. 210 7484 185   www.skrekas.net

 

 
 
2000 επιτυχημένες περιπτώσεις (2003-2017)

H Ελένη στα 26 της ζύγιζε 174 κιλά. Όλος ο κόσμος της ήταν η οικογένειά της και οι λιγοστοί φίλοι που δεν σχολιάζαν την εμφάνιση της. H ζωή της κυλούσε χωρίς όνειρα για το μέλλον. Όταν μια μέρα αποφάσισε να χειρουργηθεί, δεν είχε φανταστεί πόσο σύντομα θα αλλάξουν όλα...

 

Συναντώ μία γοητευτική και χαμογελαστή κοπέλα. Πριν λίγα χρόνια όμως, τα συναισθήματά της ήταν τελείως διαφορετικά. Tο πρόβλημά της άρχισε στην εφηβεία και επιδεινώθηκε στην περίοδο των Πανελληνίων. «Όταν συνειδητοποίησα πόσο άλλαξα, ήταν αργά για να το αντιμετωπίσω. Φοβόμουν τις συναναστροφές γιατί άκουγα προσβλητικά σχόλια για την εμφάνισή μου. Προσπαθούσα να μη δίνω σημασία αλλά ένιωθα απογοητευμένη και αδικημένη. Δεν το άντεχα, όπως δεν άντεχα ακόμα μία επίπονη δίαιτα. Mπορείτε να φανταστείτε την ψυχολογική μου κατάσταση; Έτσι αποφάσισα να χειρουργηθώ». H επέμβαση πραγματοποιήθηκε τον Aπρίλιο του 2004, από τον ειδικευμένο σε επεμβάσεις παχυσαρκίας χειρουργό κ. Γεώργιο Σκρέκα, διευθυντή της βαρυατρικής χειρουργικής κλινικής του IAΣΩ GENERAL. Όπως μας είπε ο ίδιος: 

«Για τις νεαρές γυναίκες η παχυσαρκία αποτελεί στίγμα. H ψυχολογική πίεση της καθημερινής απόρριψης είναι τεράστια. Στα άτομα αυτά δεν δίνεται ποτέ η δυνατότητα να αναδείξουν τα φυσικά τους χαρίσματα και να αποκτήσουν μία ομαλή κοινωνική ζωή. H χειρουργική μπορεί να προσφέρει σήμερα ουσιαστική βοήθεια. H Eλένη τόλμησε και κέρδισε την ευκαιρία για μία διαφορετική ζωή. Aυτή που πραγματικά της αξίζει». 

Σήμερα, εμφανώς διαφορετική και με τρομερή αυτοπεποίθηση, δεν διστάζει να μιλήσει για την περίοδο της μεγάλης αλλαγής. «Ένιωθα υπέροχα ακούγοντας για πρώτη φορά στη ζωή μου κολακευτικά σχόλια. Mε πλήγωσε όμως το γεγονός ότι μερικά άτομα που θεωρούσα ότι ήταν κοντά μου, άρχισαν να με βλέπουν ανταγωνιστικά και να με αντιμετωπίζουν με κακία». 

Θα πρότεινε και σε άλλες κοπέλες να αναζητήσουν τη λύση στη χειρουργική; «Aν θες να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου, θα το κάνεις. H επέμβαση δεν με ταλαιπώρησε, αλλά δεν μπορώ να παρακινήσω κάποιον. Mπορώ μόνο να πω τη δική μου μικρή ιστορία. Πιστεύω ότι η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και ποτέ δεν ξέρεις τί κρύβει ο καθένας μέσα του». 

Kαι ποιό μήνυμα θέλει να περάσει τελικά η Eλένη; «Πετάω! Eίμαι ένας άλλος άνθρωπος. Mε άλλη διάθεση, άλλη ψυχολογία. Δεν με αντιμετωπίζουν πια με προκατάληψη και ρατσισμό, κάτι που παλιά βίωνα καθημερινά. Kαι στην επαγγελματική μου ζωή οι προοπτικές άλλαξαν. Mπορώ πλέον, να διεκδικήσω ό,τι μου αξίζει, κάτι που στο παρελθόν μού ήταν απαγορευμένο. Nιώθω πολύ πιο χαλαρή, δεκτική και άνετη. Aπολαμβάνω την καθημερινότητα. Mία βόλτα στην αγορά, τα ψώνια, τη συναναστροφή μου με τους άλλους ανθρώπους. Πάντα ήθελα να κάνω όνειρα για το μέλλον. Σήμερα ξέρω ότι μπορώ να τα πραγματοποιήσω». 

N.K. ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΓΥΝΑΙΚΑ" 2007


Γιάννης 

37 ετών, Δημόσιος υπάλληλος. Βάρος 184 κιλά, ΒΜΙ= 64 kg/m2.  

Ο Γιάννης εμφάνιζε υπνική άπνοια, παθολογική καμπύλη σακχάρου, υπέρταση και υπέφερε από χρόνιο πόνο στη μέση. Απελπισμένος από τις αναρίθμητες δίαιτες, υπεβλήθη σε γαστρική παράκαμψη μακράς έλικας. Ενάμισυ χρόνο μετά ο Γιάννης έφθασε στα 83 κιλά. Σήμερα ζυγίζει 86 κιλά και είναι κλινικά υγιής.

"Έχασα 98 κιλά χωρίς να το καταλάβω! Σάκχαρο, πίεση, πόνοι στη μέση είναι πιά παρελθόν! Δε θυμάμαι ποτέ να ήμουν καλύτερα."

Νικολέττα

23 ετών, φοιτήτρια. Το βάρος της ήταν 138 κιλά με ΒΜΙ= 51 kg/m2. Η Νικολέττα ήταν παχύσαρκη από παιδί. Σήμερα ζυγίζει 69 κιλά, ζεί έντονα και δεν θέλει να θυμάται τον παλιό της εαυτό.

"Πέταξα από πάνω μου 70 άχρηστα κιλά! Μπορώ πλέον να διασκεδάσω όπως θέλω και να διεκδικήσω ότι μου αξίζει!"

 

 

Μπάρμπυ

26 ετών, ιδιωτική υπάλληλος. Ένα κορίτσι γεμάτο ζωντάνια, μείον 50 κιλά. Ταλαιπωρημένη από αναρίθμητες δίαιτες που κατέληγαν με μαθηματική ακρίβεια στο ίδιο αποτέλεσμα, η Μπάρμπυ υπεβλήθη σε γαστρικό by-pass.

"Μόνο και μόνο γι αυτό, θα πήγαινα άλλες δέκα φορές χειρουργείο!"

 

 

Μαίρη

23 ετών, σπουδάστρια. Εμφάνιζε παχυσαρκία από την παιδική της ηλικία. Κάποια στιγμή έφθασε τα 138 κιλά με ΒΜΙ= 53 kg/m2 και υπεβλήθη σε γαστροπλαστική sleeve. Σήμερα ζυγίζει 65 κιλά και ζεί μια απόλυτα φυσιολογική ζωή.

"Πετάω! Πάντα έκανα όνειρα για το μέλλον. Τώρα ξέρω πως μπορώ να τα πραγματοποιήσω!"

 

 

Παναγιώτης

37 ετών, Δημόσιος υπάλληλος. Έπασχε από Υπέρταση και υπερλιπιδαιμία. Με Βάρος 182 κιλα και ΒΜΙ= 50 kg/m2  ο Παναγιώτης αποφάσισε να χειρουργηθεί όταν εμφάνισε ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο. Ο καρδιολόγος του τον ενθάρρυνε στην απόφαση. Σήμερα ζυγίζει 94 κιλά και είναι κλινικά υγιής, με φυσιολογική αρτηριακή πίεση και τιμές λιπιδίων αίματος.

"Νιώθω μια απίστευτη ενεργητικότητα! Απολαμβάνω εμπειρίες που πριν ήταν απαγορευμένες για μένα."

 

Στέλιος

Μου ζητήθηκε να καταθέσω την εμπειρία μου σαν ένας πρώην παχύσαρκος που με τη βοήθεια της χειρουργικής κατάφερα να διώξω 70 παραπανίσια κιλά. Ακούστε λοιπόν την ιστορία μου...Είμαι 29 ετών και το ύψος μου είναι 1,72. Υπήρξα παχύσαρκος απο τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Στα 20 μου χρόνια το βάρος μου κυμαινόταν μεταξύ 100-120 κιλών. Πάντα προσπαθούσα να χάσω βάρος ή τουλάχιστον να ελέγχω την κατάσταση με δίαιτες.. Όμως κάποια εποχή που «ξέσπασα» έφτασα στα 150 κιλά. Η αυτοπεποίθεση και η ψυχολογία μου έφτασαν στο ναδίρ. Ήμουν 28 ετών και αδυνατούσα να χαρώ αυτά που η ζωή προσφέρει σε ένα νέο άνθρωπο. Βρισκόμουν στο περιθώριο, χωρίς καμία ελπίδα. Ήμουν σίγουρος ότι μια ακόμα επίπονη δίαιτα θα είχε τα ίδια απογοητευτικά αποτελέσματα με τις προηγούμενες. Είναι λίγο πολύ γνωστές οι εμπειρίες με τις δίαιτες... Ακόμα κι αν κατάφερνα να χάσω 20 ή 30 κιλά, πράγμα που φάνταζε εξαιρετικά δύσκολο, δε θα σταματούσα να είμαι παχύσαρκος. Έπρεπε να βρω μια δραστική λύση. 

Τότε άκουσα για τις νέες δυνατότητες της χειρουργικής στη θεραπεία  της παχυσαρκίας.  Έψαξα αμέσως να βρω κάποιο ειδικό για να με ενημερώσει σχετικά με τα αποτελέσματα και τους κινδύνους των χειρουργικών επεμβάσεων. Ήρθα σε επαφή με τον χειρουργό μου κο Γ. Σκρέκα. Την απόφασή μου την πήρα μπροστά στον καθρέφτη. Αυτός που έβλεπα έπρεπε να ζήσει σαν φυσιολογικός άνθρωπος. Πήγα στο χειρουργείο με αισιοδοξία, γεμάτος προσδοκίες. Όλα πήγαν καλά και μπορώ να πω ότι τα πράγματα ήταν πολύ πιο εύκολα απ’ ότι περίμενα. Η επέμβαση με εφοδίασε με ένα σημαντικό εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα να χάσει κανείς πολλά κιλά, αρκεί να ακολουθήσει ορισμένες οδηγίες. Το στομάχι μικραίνει και ο κορεσμός έρχεται με πολύ λίγη τροφή.Το γεγονός αυτό με βοήθησε να αντιμετωπίσω πλέον διαφορετικά την υπόθεση του φαγητού. Ακολούθησα πιστά τις οδηγίες του γιατρού και το χάσιμο των κιλών άρχισε! Μετά τα πρώτα 30 κιλά το αποτέλεσμα ήταν εμφανέστατο. Κάποιες ενοχλήσεις στη μέση και η κόπωση που ένιωθα συνήθως, ήταν κιόλας παρελθόν. Ξεκίνησα μετά από πολλά χρόνια να γυμνάζομαι χτίζοντας γρήγορα το νέο μου σώμα. Στην περίοδο της μεγάλης αλλαγής, αντιμετώπισα και κάτι που ποτέ μου δεν περίμενα. Πολλοί από τους γνωστούς δεν με αναγνώριζαν ενώ κάποιοι άλλοι με κοιτούσαν περίεργα σαν να με μελετούσαν. Αισθανόμουν βέβαια υπέροχα ακούγοντας τα συγχαρητήριά τους για την αλλαγή μου, όμως η διστακτικότητα που διέκρινα στη συμπεριφορά τους με έκανε να νιώθω αμήχανα.

Ένιωθα ότι ήμουν κάποιος άλλος που έπρεπε να μάθει τον κόσμο απ’ την αρχή. Η διαφορά στην εμφάνισή μου ήταν τόσο μεγάλη και έγινε τόσο γρήγορα, που ακόμα και σήμερα 14 μήνες μετά την επέμβαση δεν έχω ακόμα συνηθίσει να ζώ με τον "καινούριο μου εαυτό". Σήμερα νιώθω μια απίστευτη ενεργητικότητα και απολαμβάνω εμπειρίες που πριν ήταν απαγορευμένες για μένα. Απολαμβάνω το γεγονός ότι φορώ ρούχα medium και μπορώ να ντύνομαι όπως θέλω, κάτι που πριν δεν είχα τολμήσει ούτε καν να ονειρευτώ. Πριν την επέμβαση η μόνη διασκέδαση που επέτρεπα στον εαυτό μου ήταν το φαγητό. Σήμερα ακόμα και στο φαγητό είμαι πιο εκλεκτικός. Σ’ όλους τους φίλους και φίλες που διαβάζουν την ιστορία μου, έχω να πω τελικά τα εξής: Αυτή η επέμβαση ήταν για μένα η πιό μεγάλη απόφαση της ζωής μου. Μου έδωσε την ευκαιρία να γυρίσω σελίδα, να ζήσω φυσιολογικά και να ανακαλύψω τον πραγματικό μου εαυτό.  

Τάσος

Ελεύθερος επαγγελματίας, 33 ετών. Μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες δίαιτας που τελικά ανέβασαν το Βάρος του στα 132 κιλά, ο Τάσος αποφάσε να υποβληθεί σε γαστροπλαστική sleeve. Σήμερα ζυγίζει 84 κιλά και αισθάνεται πραγματικά ευτυχής.

"Γλύτωσα από το άγχος. Οι δίαιτες μου είχαν γίνει εφιάλτης! Έχασα 48 κιλά χωρίς προσπάθεια. Μακάρι να το είχα αποφασίσει νωρίτερα.

 

 
Κατερίνα

28 ετών. Με Βάρος 187 κιλά και ΒΜΙ= 68 kg/m2 η Κατερίνα εμφάνιζε αμμηνόρροια, πολυκυστικές ωοθήκες, υπερτρίχωση και αρχόμενο σακχαρώδη διαβήτη αποφάσισε να υποβληθεί σε γαστρική παράκαμψη μακράς έλικας. Σήμερα είναι κλινικά και εργαστηριακά εντελώς υγιής και το βάρος της είναι πλέον 75 κιλά.

"Ευχαριστώ πρώτα το Θεό γι αυτό το δώρο! Νιώθω και είμαι υγιής, η ζωή μου άλλαξε ριζικά.. Και οι επαγγελματικές μου προοπτικές το ίδιο. Δεν με αντιμετωπίζουν πια με προκατάληψη και ρατσισμό, κάτι που παλιά βίωνα καθημερινά."

 

 
Περικλής

36 ετών, Δημόσιος υπάλληλος.  Με Βάρος 148 κιλα και ΒΜΙ= 48 kg/m2, ο Περικλής εμφάνισε σακχαρώδη διαβήτη. Σήμερα ζυγίζει 77 κιλά. Αισθάνεται απόλυτα υγιής και γυμνάζεται τακτικά.

Έχασα 71 κιλά χωρίς κόπο. Θεραπεύτηκα από το διαβήτη σε μια εβδομάδα! Απαλλάχτηκα απο δίαιτες και χάπια. Εκείνο όμως που απολαμβάνω σήμερα πιό πολύ είναι ότι μπορώ ξανά να αθλούμαι!"

 

 
Ζαμπία

36 ετών με Βάρος 140 κιλα και ΒΜΙ= 54 kg/m2. Η Ζαμπία εμφάνισε διαβήτη και υπέρταση και ήταν αναγκασμένη να παίρνει φάρμακα. Σήμερα ζυγίζει 76 κιλά και είναι κλινικά υγιής. Δεν χρειάζεται πιά αντιυπερτασικά, ενώ ο διαβήτης θεραπεύθηκε.

"Για πρώτη φορά στη ζωή μου νιώθω απόλυτα φυσιολογική! Απολαμβάνω το γεγονός ότι μπορώ να ντύνομαι όπως θέλω, κάτι που πριν δεν είχα τολμήσει ούτε καν να ονειρευτώ."

 

 
 
 

www.skrekas.net | 2017